Search bar menu

165 jongeren in actie voor Zuiddag bij Colruyt Group

Op 22 oktober zette Colruyt Group voor het 10e jaar op rij jongeren aan het werk voor het goede doel. 165 scholieren sloegen een dagje school over en kwamen in actie voor de campagne ‘Work for Change’ van vzw Zuiddag. Ze gingen aan de slag in onze winkels, distributiecentra en onze centrale diensten. Het loon dat ze verdienden gaat integraal naar een cacaoproject in Nicaragua.

Vzw Zuiddag koos voor de ‘Work for Change’-campagne van 2015 voor een project van Vredeseilanden: la Campesina, een cacaocoöperatie in Matiguàs, Nicaragua. Voor de 375 leden van de coöperatie biedt de cacaoteelt betere en duurzamere toekomstmogelijkheden.

Aan de slag bij Colruyt Group
 

De ‘Work for Change’-deelnemers konden bij Colruyt Group kennis maken met de verschillende beroepen in onze organisatie.

In ons distributiecentrum Dassenveld in Halle komen we onder andere Tamara tegen. Zij gaat aan de slag in de kantine. “Ik vind het erg belangrijk om me in te zetten voor het goede doel. Wij hebben het hier goed, dus vind ik het niet erg mijn loon af te staan om anderen te helpen groeien.” Haar gelegenheidscollega Bryan is het daarmee eens, “ik poets helemaal niet graag, maar ik heb het er zeker voor over. Ik geef mijn centen toch alleen maar uit aan nutteloze dingen” lacht hij.

Op de goederenreceptie is Eline druk in de weer bij de kwaliteitscontrole. “Ja, het is iets helemaal anders dan op de schoolbanken zitten. Maar dat maakt het juist leuk: ik hoef niet naar school én ik steun er een tof project mee.”

In de Colruyt-winkel van Halle is het ook een en al bedrijvigheid. We ontmoeten er Maïté die bezig is de rekken bij te vullen. “Het is zeker een leerrijke ervaring” zegt ze. “Het is interessant om te zien hoe alles hier in mekaar zit en ondertussen heb ik ook al eens kunnen oefenen op solliciteren”.

“CEO: minder ingewikkeld dan ik dacht”

 

De jongeren moesten inderdaad solliciteren voor een job via de jobbank van vzw Zuiddag. Dat deed Louka ook. Hij stuurde zijn CV en sollicitatiebrief door voor een wel heel speciale opdracht. In de voormiddag liep hij mee in het spoor van Jef Colruyt en in de namiddag maakte Guido Sorret, regionaal verkoopsdirecteur, hem wegwijs in het bedrijfsleven.

“Ik heb veel verschillende jobs bekeken in de jobbank, maar deze stak er toch wel bovenuit. Ik volg zelf een economische richting op school en ik wilde dus wel eens zien hoe het leiden van zo’n bedrijf er in de praktijk aan toe gaat.” Louka mocht mee rond de tafel zitten tijdens de meetings van Jef. “Ik had gedacht dat ik er niet veel van zou snappen, maar eigenlijk verloopt het allemaal vrij eenvoudig. Er wordt vlot beslist en de sfeer is helemaal niet stijfjes. Geweldig dat ik deze kans krijg én ook nog eens het goede doel steun.”

Meer informatie over de samenwerking met vzw Zuiddag vind je op collibrifoundation.org.