Search bar menu

99U Local: Ghent, van inspiratie naar actie

Een innovatief idee kan het begin zijn van een boeiende carrière. Maar werken aan een gloednieuw project of je eigen zaak opstarten, gaat niet altijd vanzelf. Creatievelingen, ondernemers en innovatoren konden daarom op 17 september inspiratie opdoen tijdens 99U Local: Ghent. Colruyt Group ondersteunde dit evenement en nam uiteraard volop deel aan de creatieve conversatie.

99U wil via artikels, videos en tips, best practices delen om creatieve professionals te helpen hun idee in actie om te zetten. Voor het eerst werd daarom in de week van 14 tot 18 september in 27 steden over de hele wereld ook lokaal een 99U-event georganiseerd. 99U Local: Ghent werd georganiseerd met de hulp van Colruyt Group en Stad Gent.

1 % inspiratie

Het evenement vond plaats in KERK Gent, een ontmoetingsplaats voor ideeën en creatie. Op het programma stonden drie inspirerende sprekers die hun ervaringen deelden over hoe zij de uitdagingen in hun projecten aanpakken. Ondernemer Jorn Vanysacker richtte in Londen de start-up rendeevoo op; Jozefien Daelemans is hoofdredactrice en oprichter van Charlie Magazine; en Rinus Van de Velde is kunstenaar met een speciaal creatief proces.

99 % perspiratie

Na de inspiratie was er tijd voor actie. De deelnemers konden netwerken en hun specifieke vragen stellen aan ervaringsdeskundigen. Voor Colruyt Group was Erik Willemse aanwezig. Hij is User Experience strateeg en expert in digital service design, user experience design en agile prototyping. Daarnaast konden starters in de’ Pitch Pit’ hun idee pitchen voor de camera. Jef Colruyt zal deze opnames bekijken en ook hij zal advies en tips geven.

Voor Colruyt Group was dit een mooie gelegenheid om haar lange traditie van inspiratie en innovatie alle eer aan te doen. We willen steeds openstaan voor creatieve impulsen vanuit de buitenwereld, ideeën blijven opdoen en innovatie doordrijven in alle lagen van het bedrijf.

99U Local: Ghent was een schot in de roos, kijk zelf maar.