Search bar menu

Colruyt Group opent commercieel complex in Jambes

Na het distributiecentrum in Ath/Lessines zet Colruyt Group verder voet aan Waalse grond, meer bepaald in Namen. Met een nieuwe winkelformule wil Colruyt Group er het leven van de Namenaar makkelijker maken. Op de oude industriële site van l’Atelier zijn 4 enseignes van Colruyt Group ondergebracht in één winkelcentrum. Ook het eerste Waalse filiaal van Colruyt Group Academy vindt er onderdak.  De inhuldiging vond plaats op 13 oktober 2015.

Feesten in stijl

Colruyt Group pakte flink uit bij de lancering. Op 13 oktober, de dag voor de officiële opening, bezochten Maxime Prévot, Waals minister én ook burgemeester van Namen, en Claude Rome, Directeur Verkoop bij Colruyt het nieuwe complex. Na een korte toespraak gingen de festiviteiten van start, met workshops bij Colruyt Group Academy,  grime bij DreamLand en  een receptie in de Colruyt-winkel. Kortom: voor elk wat wils. 

In alle behoeftes voorzien

Door verschillende winkelformules op één plaats te verzamelen, scoort Colruyt Group op twee vlakken. Enerzijds ondersteunt de groep zo de heropleving van de regio, door handelszaken en woningen samen te brengen op het oude industrieterrein ‘L’Atelier’. Maar ook het leven van de Namenaars wordt er eenvoudiger door. Want zij vinden vanaf nu alles wat ze nodig hebben op één, makkelijk bereikbare plaats. Daarvoor zijn 4 winkelformules in Jambes neergezet: Colruyt, voor boodschappen voor de laagste prijs; Collect&Go, voor wie snel online wil shoppen; DreamLand, de speelgoedspecialist en babyexpert Dreambaby, met zijn unieke geboortelijsten. Naast deze 4 winkelformules opent ook Colruyt Group Acadamy er de deuren. Ten slotte kunnen Namenaren er vanaf de herfst van volgend jaar kennis maken met het biologische en ecologische aanbod van Bio-Planet. Die komt in de plaats van de vroegere Colruyt-winkel.

Verder groeien in wallonië

Met de opening van de site van Jambes, toont Colruyt Group nog maar eens de gedrevenheid om aanwezig te zijn in Wallonië. De keuze viel niet toevallig op het complex in Namen. 1.300 werknemers van de groep zijn al werkzaam in de regio. Dankzij deze nieuwe site komen daar nu 25 extra banen bij. Colruyt Group realiseert daarmee het 2de project in Wallonië dit jaar. Enkele maanden geleden werd het distributiecentrum in Ath/Lessines in Henegouwen geopend. Dat zorgde voor 350 nieuwe jobs.