Search bar menu

Meatland 2015: professionele beenhouwers in actie

Colruyt Group werkt uitsluitend met de beste beenhouwers. Om dat te tonen, slepen we onze messen voor een buitengewoon event: Meatland. Het doel? Jongeren laten proeven van de verschillende facetten van het beenhouwersvak. De nadruk lag op fierheid en vakmanschap.

Op 5 en 12 maart 2015 verzamelden zo’n 250 studenten beenhouwerij in Halle om het beenhouwersvak te ontdekken. Alle aspecten kwamen aan bod: van aankoop tot eindproduct, een mooi stuk vlees van uitstekende kwaliteit. Er was een goedgevuld programma: een bezoek aan een beenhouwerij in een Colruyt-winkel, een rondleiding door het vleesverwerkend bedrijf Fine Food Meat en een improvisatieoefening over klantenrelaties. Als hoogtepunt mochten de studenten zelf een brochette samenstellen. Een jury koos er de beste uit. Kortom, het was een dag met zowel theorie als praktijk. Maar vooral een dag met een stevige dosis plezier.

Door heel wat ervaren beenhouwers te ontmoeten, leerden de studenten het vak dus op een andere manier kennen. Met dit evenement wil Colruyt Group jongeren warm maken voor een job als beenhouwer. Want beenhouwer blijft een knelpuntberoep, dat voelen we elk jaar steeds meer. Tijdens Meatland zagen we heel wat blije gezichten. Colruyt Group gaat dus zeker verder met dit event.

Kon u er niet bij zijn op Meatland? Ontdek hieronder het videoverslag.