Search bar menu

Vierde jobdag Colruyt Group lokt meer dan 100 studenten

Zaterdag 28 maart trokken meer dan honderd studenten naar Colruyt Group voor de jobdag voor laatstejaarsstudenten.  Bedoeling van die jobdag was om de jongeren met andere ogen te laten kijken naar Colruyt Group. Want velen associëren de groep met werken in de winkel, maar er zijn veel meer jobmogelijkheden dan dat. Bovendien was het de ideale gelegenheid om jongeren kennis te laten maken met de opleidings- en groeikansen die het bedrijf haar medewerkers biedt.

Jongeren stellen zelf programma samen

In het jobcafé konden de jongeren doorlopend praten met medewerkers en selectieverantwoordelijken.  Daarnaast bood Colruyt Group verschillende workshops en rondleidingen aan de studenten. Zij bepaalden zelf wat voor hen interessant was, en stelden zo dus hun eigen programma samen. Voor de workshops was er keuze uit Management in de winkel, Leiding geven, Naar de job van je leven, Sollicitatietraining en Koken op kot. Daarnaast konden de studenten ook een rondleiding Logistiek volgen  in een van de distributiecentra van de groep. Een tweede rondleiding legde de focus op technologie en duurzame energie.

Workshops op maat

De workshop ‘Naar de job van je leven’ ontwikkelde Colruyt Group in 2013 op vraag van de Antwerpse studentenvereniging Unifac. Vertrekpunt is dat laatstejaars met hun diploma vaak veel richtingen uitkunnen, maar niet goed weten hoe te kiezen. Samen met mensen van Colruyt Group overlopen de studenten de essentiële stappen die nodig zijn om een goede keuze te maken. Ze staan onder meer stil bij vragen die draaien rond zelfkennis en dus relevant zijn tijdens hun zoektocht naar een passende job.

Solliciteren kan je leren

Eens de studenten weten welke richting ze uit willen, moeten ze solliciteren. Maar ook daar komen heel wat vragen naar boven. Colruyt Group krijgt jaarlijks duizenden sollicitanten over de vloer. Die ervaring wil het dan ook graag delen met de studenten. Tijdens de workshop ‘Sollicitatietraining’ ging het vooral over je talenten en competenties ontdekken. Bovendien kregen de studenten tips voor een goed cv en een sollicitatiegesprek.

Win-win

Deze workshops zijn zowel voor Colruyt Group als voor de studenten interessant. De jongeren krijgen heel wat tips van een ervaren werkgever als Colruyt Group. En de groep zelf vindt zo aansluiting met de jongeren en toont hen dat er heel wat jobmogelijkheden zijn.