Search bar menu

WE-Power wordt Eoly

WE-Power, de interne energieproducent en -leverancier van Colruyt Group, heet vanaf nu Eoly. Eoly zal de productie van groene stroom met windturbines en zonnepanelen verder uitbouwen. Zo kan Colruyt Group meer en meer in zijn eigen energiebehoefte voorzien. Daarnaast start Eoly ook participaties op, zodat burgers mede-eigenaar kunnen worden van een windturbine.

Eoly

 

 


De nieuwe naam werd gelanceerd in bijzijn van Jef Colruyt, de burgemeester van Beersel Hugo Vandaele en Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom. Tegelijk werd ook het nieuwe windpark op de Colruyt Group site van Lot in gebruik genomen. Het zijn de eerste turbines waar de naam Eoly op te zien is.

Partnerschap en participatie
 

Eoly wil het bestaande productiepark verder uitbouwen en investeren in innovatieve vormen van energieproductie en -opslag. Zo wil de energiespecialist zijn klanten binnen Colruyt Group een stabiel aanbod duurzame energie garanderen tegen de laagste kost. Eoly wil hen ook helpen om zuiniger om te springen met energie, o.a. door het verbruik te meten en besparingssuggesties te doen. Verder wil Eoly voortaan ook burgers de kans geven om mee te investeren in toekomstige windturbineprojecten. Buurtbewoners, medewerkers en klanten zullen aandelen kunnen kopen, mede-eigenaar worden van een windturbine en er een jaarlijkse financiële vergoeding voor krijgen. Ook Minister Turtelboom volgt Colruyt Group volledig in de overtuiging dat het participatieve verhaal een noodzaak is om een breder draagvlak te creëren voor duurzame energie.

11 turbines begin 2016
 

De nieuwe turbines in lot leveren daar rechtstreeks stroom aan het distributiecentrum. Met een vermogen van 2 MW elk, produceren ze voldoende stroom voor een CO2-reductie van 3.100 ton per jaar. Binnenkort neemt Eoly nog een nieuwe turbine in gebruik in Sint-Pieters-Leeuw, naast het kanaal Brussel-Charleroi. Begin 2016 komt er ook een turbine op het terrein van Fine Food Meat, het vleesverwerkingsbedrijf van Colruyt Group in Halle. Het windpark van Eoly zal dan in totaal 11 turbines tellen. Er werden ook vergunningen aangevraagd voor de bouw van 8 turbines in Henegouwen.

Zonnepanelen en WKK
 

Naast de windturbines beheert Eoly ook zonnepanelen op 43 sites, een recent opgestarte warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK) en een waterstoftankstation. Eoly levert aan verschillende ondernemingen en productieafdelingen binnen de groep en aan zelfstandige Spar- en Alvo-winkels. Momenteel dekt de productie zowat 15 % van het verbruik van Colruyt Group, de rest wordt aangekocht op de groothandelsmarkt. Op termijn wil Eoly voldoende groene stroom produceren om de stroombehoefte van de hele groep te dekken.

Voor meer info, surf naar www.eoly.be