Search bar menu

XTRA: nu ook op smartwatch

Vanaf 11 september kunnen klanten van Colruyt Group hun smartwatch als Xtra-klantenkaart gebruiken. Ze krijgen de voordelen van elke winkel en webshop als ze aan de kassa hun QR-code op hun smartwatch laten scannen. Op 1 oktober vervallen de ‘oude’ klantenkaarten van Colruyt, OKay, Bio-Planet en Dreambaby. Klanten die ze vandaag nog gebruiken, krijgen een nieuwe Xtra-kaart in de bus.

XTRA-klantenkaart op een horloge
 

De smartwatch is een digitaal horloge met een kleine computer die verbonden is met een smartphone, in dit geval met de Xtra-app. Net zoals met de Xtra-kaart en -app krijgen klanten automatisch en onmiddellijk de specifieke voordelen van elke winkel en webshop als ze aan de kassa hun persoonlijke QR-code op hun smartwatch laten scannen. De Xtrawatch-app werkt momenteel alleen met de besturingssystemen WatchOS (Apple) en Android Wear. De Xtrawatch-app is dus nog niet compatibel met Tizen, het besturingssysteem van zowat alle Samsung-toestellen. Klanten kunnen met hun smartwatch hun Xtra-profiel niet raadplegen en ook niet betalen.

Oude klantenkaarten vervallen op 1 oktober
 

Op 1 oktober 2017 vervallen de Extra-kaart van Colruyt, de OKay-kaart, de Bio-Planet-sticker en de dreambaby2-kaart. Vanaf dan kunnen klanten ze niet meer gebruiken in de deelnemende winkels. Bijna 224.000 klanten gebruiken vandaag nog altijd die oude klantenkaarten. Omdat Colruyt Group wil dat die klanten de voordelen van de deelnemende winkels blijven genieten, krijgen ze midden september een nieuwe Xtra-kaart in hun brievenbus. De eerste keer dat ze hun Xtra-kaart in de winkels gebruiken, vervalt hun oude klantenkaart (net als de Xtra-kaart die ze in april ontvingen, maar nog niet gebruikten).